Treningstur 15/09-2010 Glengshølen

Det har gått en stund siden bloggen Endpeg ble opprettet. Mye har skjedd i det siste, spesielt har jeg fått/kjøpt en del utstyr og føler jeg begynner å ha et greit arsenal på konkurranse. Men det viktigste av alt er selvfølgelig å fiske med det. Hjelper ikke mye med bra utstyr hvis man ikke vet hvordan man skal bruke det.  Nok om det dagens økt var mest for å teste litt shipping med Tapen (forkortelse for Take-Apart-Pole) og lauefiske før helgens konkurranser I Hobølelva og Bjørkelangkanalen.

Mitt første TAP hadde ankommet fra England og etter å ha fått i litt elastikk osv, var mitt splitter nye Shimano Exage  klart for testing. Kommer tilbake til dette om elastikering og TAPfiske mere dyptgående i senere artikler. Uansett for dagen hadde jeg bestemt meg for Lauefiske på 4 meteren og TAP fiske på 14 meter. Mye av utgangspunktet er at dette vil danne basisen for min plan under helgens konkurranser og da er det greit å ha litt føling.

Rigget opp en standard 0,5 grams avlang dråpeformet dupp med stylbly for overflatefiske etter Laue og Mort samt 14 meter TAP med en dupp på 1,5 gram. Kjørte 0,12 og 0,09 som tackel og fortom på begge stengene og rigget bare et kit til Tapen. Etter lodding  var det tid for foring på TAPen og dagens første erfaring var et faktum. Ikke ha hastverk når man kopper i for. (Kommer mer om kopping også). Første gang jeg koppet og to av fem baller kom ikke frem til fiskeplassen. Det er selvfølgelig ikke noe problem på en treningstur, men under konkurranse er det uholdbart å la forballer sprette ut av koppen på 11 og 9 meter fordi man stresser.

Foret på TAP-plassen var forøvrig brunt strøbrød, 3000 Etang fra Sensas med Super Bremix og litt koriander i. Foret ble deretter farget rødt overfuktet og blandet med Damped Leam. Etter dette siktet jeg det slik at jeg fikk fjernet alle klumper og partikler slik at fiske ikke skulle bli for mett av en godklump, mens på fire meteren brukte jeg en blanding av rent laufefor(Ablettes) og et for fra Sensas som kalles for Surface med en klype koriander i. Dette for å tilrekke mer mort. Dagen agn var hvit maggot og ikke noe annet. Etter å ha foret på Tapen var det på Lauestanga, Lauene nappet greit og etterhvert kom det innslag av Skimmers(veldig små brasmer) og Mort og disse tok etterhvert helt over. Hadde ikke målet med turen vært TAPfiske primært hadde jeg nok holdt på med dette litt til da det er fint å få rutine, få det i hånden osv.  Uansett etter en halvtime var det over på Take-A-parten første utlegg mort og deretter var det i praksis mort på hvert eneste utlegg, dessverre var disse av en mindre størrelse enn de på 4-metern, men jeg fortsatte i håp om å få på større fisk brasme eller Buk. Men det fortsatte med Mort og Skimmers støpt i samme formen. Under en konkurranse ville man så klart fisket lenger ut i håp om større fisk, lenger inn med toppknytt for å fiske raskere osv, men jeg fikk nå shippet en del. Klarte også å klaske toppen skikkelig i vannet et par tre ganger så dette må trenes på.  Vil tro at større fisk som har kommet inn på foret på så grunt vann blir rimelig skremt av dette?

Som en oppsummering fikk jeg testet sitteboksen, Tapen, den nye 4-metern, Polesocken og Rollern. Alt var nytt og godt å få brukt det før konkurransene til helgen slik at jeg er litt kjent med utsyret. Uansett har jeg ingen andre mål under de to siste GP stevnene enn å lære og å få hilst litt på folk.  Det var alt for denne gang. Skal se om jeg ikke får skrivd litt om forberedelser til konkurransen senere i uken. Men frem til det hei så lenge.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Treningsturer og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s