GP Bjørkelangkanalen Søndag 19.september 2010

Mitt 2. Grand Prix stevne var under oppseiling. Naturlig nok var jeg noe høyt oppe etter 4.plassen i GP hobølelva dagen før. Dermed hadde jeg prioritert søvn, fremfor å knyte tackler til langt på natt, dog hadde jeg fylt opp med en del nye krokfortommer da dette er tidkrevende og ikke  minst utrolig stressende å knyte mens nabopeggen bøtter fisk. Men jeg lærer og burde nok ideelt sett ha hatt flere tackler også til toppknyttstengene og ikke minst til Take-A-Parten. Dette med forberedelser er en ting, men dette å ha en god basis både av ferdigknytte tackler til Tapen og toppknyttstengene samt krokfortommer kan vel knapt kalles  forberedelser. Dette er mer som en del av basisutrustningen. Noe det er like selvfølgelig å ha klart som stenger, keepnett, bancksticks osv.

Jaja nok om utstyr så langt. Oppvåkningen gikk en del greiere enn dagen før som endte med forsovelse og dertil følgende kaos gjennom hele konken. Ankom Rakkestad og fikk lempet utstyret over i bilen til Rødland og deretter hadde vi bare et lite feilskjær før vi ankom Bjørkelangkanalen. To fiskenerder som finner tonen og bare en misset avkjøring er som en bagatell å regne. Vi ankom uansett stedet i god tid og fikk hilset på de andre samt at jeg bla fikk tilbake keepnettet jeg hadde glemt igjen dagen før.

Jeg trakk nederst på den øverste seksjonen og stedet så bra ut. Man får liksom aldri dårlige trekninger når man er startfisker, fin måte å komme inn i det på. Med sitteboksen konvertert til tralle fikk jeg også med alt utsyret i en vending og følte jeg hadde god tid.  Planen var mortefiske og en plass for brax/skimmers samt å rigge opp til lauefiske med 3 og 4 meter. Planen var også å rigge opp 7 meter toppknytt med runddupp. 7 meteren ble tatt ut av stangbaggen, men tackelet kom ikke på. 3 meteren var glemt igjen i bilen så da ble det å mekke opp 4 meteren med et lauetackel. Tapen med en topp for mortefiske i en liten liljevik på andre siden jeg synes så pro ut og en topp to tredjedeler skrått nedstrøms over mot andre siden for Skimmers/mort.  Fant også en plass som hadde lik dybde oppstrøms som ble tiltenkt Leem/Oppklippet mark for primært abbor. Når Allin runget oppover langs kanalen hadde jeg fortsatt ikke gjort klar Leemet med oppklippet mark og Laueforet. Derfor ble nok en gang stresset tilstedeværende. På morte og brasmeplassen brukte jeg samme for som dagen før da jeg hadde plenty igjen. Foret blir nok kanskje noe dødere, men samtidig kan det vel også hende at lukten blir sterkere. Vet ikke om dette er en bakdel eller fordel.

Når vi begynte fisket registrerte jeg at  Rolf Magnus Grenberg på nabopeggen raskt fikk en fisk på Tapen mens hos meg som startet på andre siden var det dødt, dødt og dødt. Uansett en veldig trivelig kar denne ungutten som nok fisker for landslaget om ikke veldig lang tid vil jeg tippe. Engasjert og dyktig er i hvertfall min dom.  Etterhvert begynte folk å tusle forbi bak meg, flere og flere og jeg forstod at det var rimelig dødt på hele seksjonen, bortsett fra at de øverste hadde fått noe mort.  Testet da plassen for Bramse dødt, abborplassen var også død tilbake på morteplassen fortsatt død. Hva skjedde, hadde jo hørt historier om godt bett bare noen dager før konkurransen var. Hadde heller ikke foret mye, selv om man i ettertid kanskje burde foret enda mindre.Gikk ut på 4 meteren etter laue og klarte å knipe min første fisk etter ca en times tid, men heller ikke laua var i bettet. Jeg følte meg vingeklippet og parkert da jeg tydeligvis ikke klarte å få fisk i denne flotte kanalen som burde boblet av småfisk.

La ut en ball med bare Leem og finklipt mark på brasmeplassen og gikk meg en tur. Fikk en kjip følelse med en gang jeg gikk da dette ikke virket naturlig for meg. Er man på konkurranse bør man fiske og ikke gå rundt, ihvertfall når man er så fersk som meg. Slike uvaner bør jeg ikke legge til meg. Det at de mer erfarne tusler rundt og ser om de andre gjør noe annerledes som resulterer i fisk eller for å slå av en prat er greit. Men jeg burde absolutt brukt tiden til noe bedre, f.eks funnet frem plummeten og blitt bedre kjent med swimmen min osv. Uansett var jeg raskt tilbake for å bruke konkurransetiden på fiske. Virket som leemet med oppklippet mark hadde gjort litt nytte da jeg fikk to abbor på denne plassen. Vekslet mellom denne plassen morte plassen og 4 meteren etter Laue resten av konken. Hadde også en plass oppstrøms med samme dyp som brasmeplassen som ikke ga noenting, også her gikk det i en ball med leem og mark. Rart når man er helt fersk lærer man så sykt mye bare av å sitte å fiske med utstyret og observere. Og ikke minst av å prate med andre folk. Se observere og spørre. Føler læringskurven er bratt, men uansett handler det om å komme seg ut og fiske, det er det man lærer mest av.

Under innveingen viste det seg at de øverst på vår seksjon hadde fått noe fisk, at det var relaitivt fiskedødt på den midterste og de nederst på den nederste seksjonen hadde hatt bra med fisk. Johnny Bækken hadde nok en gang trukket det lengste strået med 3060 gram. Han der tror jeg jeg kunne lært mye av bare ved å sitte bak han en session. Så vant han også årets GP soleklart etter å bare ha stilt i 7 av de totalt 9 stevnene. Gratulerer med det Johnny. Konklusjonen til de lærde var vel at fisken hadde trukket ut av kanalen grunnet temperaturfall og følelsen av at det var fiskedødt der jeg fisket var kanskje ikke så feil. Uansett 240 gram er ingenting å slå med i bordet om så de andre hadde blænket. Uansett fikk jeg 9 andre bak meg totalt, noe jeg ikke er helt misfornøyd med, men det kunne vært så mye bedre, men det vikret som det ikke var fisk der jeg satt. Alltid en trøst at noen av de skikkelige dyktige heller ikke får det til, blir liksom litt lettere da! Han som satt nederst av alle stilte også i Start, han vant startklassen suverent med en andreplass totalt i GP stevnet. Så gratulerer til Ramstad også som virket fornøyd med resultatet sitt.

Ja hva skal man si? Jeg har debutert, det ble ingen seier i startklassen da jeg neste år vil stille i den «vanlige klassen». Jeg gjorde meg noen meget nyttige erfaringer også denne gang. Ikke kaste bort fiskertid ved å spasere rundt. I slike konker kan det være et par fisk som kan snu nederlag til seier hvis man har skikkelig flyt. Et poeng kan jo være at man kanskje må la plassen hvile i ny og ne, men at man da kan bruke tiden til å finne ut mer om swimmen sin, finne et sted å legge ut en ny line osv. Ellers så lærte jeg vel også at forberedelser er alfa og omega da jeg nok en gang fikk dårlig tid. Ideelt sett ser jeg for meg at jeg bør ha en ren time kun til å måle dybder og bli kjent med swimmen. Skulle det bli mer er dette selvfølgelig ingen bakdel. Defor må mest mulig være klart slik at man får så lang tid til dybdemåling og planelgging av foring konkurranse osv. Ikke minst burde jeg kanskje hatt en ferdigloddet plass også over mot den siden jeg satt, da det var et bydelig liljebelte nedstrøms som holdt noe fisk. Tankene er mange og mye er usikkert, men at dette ga mersmak er i hvertfall helt sikkert. Må si jeg gleder meg til neste sesong. Uansett denne sesongen er ikke over enda. Først er det klubbmesterskap for SFK-Acerina og deretter er det en winterleague som også ser interessant ut. Winter-leaguen består av fire stevner hvorav tre er tellende og jeg kommer uansett til å delta på noen av disse, da konkurranseerfaring er noe jeg virkelig trenger. Satser vel også på å få til en treningstur til Rakkestadelva før klubbkonken, men rapporten fra denne ligger nok ikke ute før etter klubbkonken. Så tight lines til neste gang og ikke vær redd for å legge til en kommentar eller 2.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i GP-stevner og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s