Treningstur 01/10-2010 Rakkestadelva

Endelig fiske igjen. Dagens tur gikk til Rakkestadelva rett og slett for å teste fisket der siden det skulle være klubbmesterskap 2 dager etterpå. Målet mitt med turen var vel kanskje mer å teste om jeg fikk til noe TAP fiske på 13 meter der eller om det var are sia som måtte testes. Fikk sneket meg avgårde fra jobben rundt 12.30 eller noe og møtte Håvard Rødland der som ryddet pegger med en nydelig sak med motor som brummet og greier. Jaja siden han ryddet fikk heller jeg ta den tunge jobben med å være testfisker.

Jeg valgt å sette meg på den øverste peggen på den nederste åpne strekningen som er standardplassen som blir brukt. Dvs plassen helt inntil kjerret oppstrøms. En del stein og greier som det er fint å sette boksen på da fast underlag  fungerer veldig godt med seks bein. Trist å se masse søppel ligge igjen etter tidligere fiskere, men dette plukket vi såklart med oss. Rakkestad elva er virkelig en fin elv med masse fisk, utifra rykter kan det visstnok også dukke opp spennende bifangster der, Sørv over kiloen er også tatt, men uansett i en konkurransesituasjon er det som regel brasma som gjelder. Denne kan man fort bygge høye vekter på hvis man får til dette brasmefisket hvor det som regel gjelder å fiske over mot andre sia med bombe eller feedereventuelt matchfiske. Det store spørsmålet var vel om det gikk greit å få brasmer så sent på sesongen.

Avkroking av Brasme

Joda de var hjemme 😉

Joda, det gikk greit å få Brasmene i Oktober også. Skjøt en fire fem forballer over på andre siden og kuppet i tre-4 baller på Take-A-Parten. Mens jeg drev og fiklet med Tap-fiske uten de helt store resultatene begynte det mer eller mindre å boble på andre siden. Feederne lå dessverre igjen hjemme. Men feederstengene hadde jeg med. Løsningen på dette ble da å fiske med plummet og noe Ownerkrok jeg hadde liggenden i boksen ved en tilfeldighet. Endte opp med en femmer. Og Brasmene var der på andre siden og det var heller ikke veldig vanskelig å få de da jeg hadde med mark. Selv om jeg stort sett fisket Take A Part under treningsturen ble dagens fangst 11 brasmer og et par mindre mort. Uansett er det godt med brasmebøy på feeder stanga:

Kjøring av Brasme fra Rakkestadelva.

Brasmebøy

Det var en fin treningstur med et par gode fighter, noen av disse elvebrasmene har bra med fart i rumpa. Brukte samme foret på Tap-plassen som på andre siden så det virker som det er de er lettest å få til å spise. Uansett satt jeg vel ikke igjen med noe veldig godt inntrykk av at jeg hadde oppdaget noe revolusjonerende. Eller noe som ville gi meg en edge overfor gutta jeg skulle fiske mot på Søndag. Det eneste jeg fikk en følelse av var at fisken nappet raskere hvis jeg plugget marken med rød maggot i stedet for hvit. Dette er nok uansett en konklusjon som er bygd på et litt lite utvalg, men uansett en følelse jeg skulle ta med meg til søndagen. Må si jeg var mer eller mindre forberedt på å få juling av feedergutta fra Indre Østfold med Askims store sønn Arild Holstad i spissen, men det skulle fiskes først. Siden jeg i skrivende stund vet at det neste innlegget som kommer fra klubbkonkurransen ikke er like hyggelig tar vi med et kosebilde til:

Brasmehåving

Håving av brax under treningstur

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Treningsturer og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s