Acerinas klubbkonkurranse i Rakkestadelva 03/10-2010

Våknet opp tidlig søndags morgen og satte på kaffen, tok meg en shake og tok den obiligatoriske morgen turen på potta. Som alltid når man skal ut å fiske svirrer hodet rundt med forskjellige ideer og tanker om fiske. Ville det være like bra bett som det var på fredagen, hvilken plass ville jeg trekke, hvordan vil forblandingen fungere og ikke minst hvem vinner. Jeg var nok også denne gang en klar underdog da det var klubbkonkurranse i Acerina som jeg forsåvidt ble medlem i i løpet av dagen. Uansett hadde jeg hatt en god natts søv og foret var ferdigblandet så jeg følte meg godt forberedt for det jeg var 98% sikker på skulle bli en ren feederkonkurranse.

Ankom Nortrapp ved Rakkestadelva rundt ni-tida og fikk tatt praten med gutta. Holstad leverte som vanlig et standupshow uten like både under påmelding og trekking. Det viste seg at de som hadde sagt de kanskje skulle komme ikke kom og de som skulle komme kom. De oppmøtte var Arild Eskildsen, Arild Holstad, Geir Olav Bergerødegård (litt av et navn, eller faktisk er det hele navnet)  og alltid like entusiastiske Håvard Rødland, det viste seg at jeg trakk plassen lengst oppstrøms i elva noe jeg i utgangspunktet var greit fornøyd med. Holstad hadde en teori om at plassen jeg satt på to dager før ville være den beste siden fisken ikke beveget så mye på seg på denne tiden og at de mest sannsynlig ville svippe innom for å se om de fant noe spiselig.

peggen Rødland satt på forøvrig samme plassen jeg fisket to dager før.

 Uansett var det Rødland som trakk denne og han virket rimelig fornøyd med trekkingen.

Øverste Pegg

Plassen jeg fisket, feederplassen var midt mellom trærne på andre siden.

Arild Holstad var den som fikk plassen ved siden av meg noe jeg ikke akkurat så på som en fordel, jeg hadde uansett en liten plan som jeg hadde lagt opp vedrørende foring. Hadde forøvrig ganske mye planer, men etterhvert som konkurransen skred fremover falt de fleste planene i Grus. Jeg tacklet opp to feederstenger, en med bombe og en med feeder. Bombesøkket ble klipset opp tvers over mot andre siden, mens feederstangen ble klipset opp kanskje 10 meter oppstrøms. Siden nærdistansefisket bestod av en 7 meter som fisket på 3,5-4 meters dyp, var det altså tre plasser jeg så på som aktuelle. Planen var å veksle mellom disse to for å fiske 7 meter hvis det ble stille på brasmene.Take-A-Parten ble aldri tatt ut av stangbagen både fordi det blåste sinnsykt og fordi det kun hadde gitt 2 napp 2 dager før riktignok på en annen plass. Sikkert en fin plan i utgangspunktet men i ettertid hadde det nok vært bedre å tacklet opp begge to på den samme plassen tvers over elva. Feederstengene er en Fox Kevlex barbel Specialist og en Fox Kevlar specialist, sikkert ikke de beste stengene til å fiske konkurranser med, men begge stengene er nydelige å fiske med og mange minner er knyttet til de. Derfor kommer jeg nok til å holde meg til de og heller utvide med noen flere etterhvert. Foret bestod av en rimelig tung blanding, brunt strøbrød, koriander, vannillin, Pv1 og kjeksmel hadde også oppi en halv bag med Sensas Super Bremes. Dette hadde jeg blandet femti/femti med Sensas Damped Leam eller Clay som det vel i egentlig er. Både for å ha mindre mat i foret og goså fordi jeg har trua på dette så sent på året. Morteforet bestod av noe rester av murtkung, koriander og en dasj med Super Bremes også oppi denne blandingen i tilfelle brasmene skulle komme over mot siden jeg satt på. I Brasmeforet hadde jeg hamp, maggot og masse oppklippet mark, mens i morteforet nøyde jeg meg med litt hamp og en neve maggot. Erfaring nummer 1 fikk jeg allerede da jeg blandet foret og det er at det er vanskelig å farge et allerede mørkt for. Brukte vel over en halv boks med Tracix farge uten at det farget foret nevneverdig, jaja man lærer så lenge man lever.

Når Arild skrek All In eller et eller annet? Man hørte han skrek, men ikke helt hva han skrek, som de fleste sikkert forstår var alt som det pleide i Østfold også denne søndagen. Ut i gikk 6-7  baller med masse mat over mot andre siden. For å ta det med en gang presisjonskyting med sprettert er noe jeg virkelig har forbedringspotensiale på, men jeg prøvde å legge noen baller lenger ut i elva også slik at de skulle lage et større duftspor som etterhvert kunne få fisken lenger inn på plassen jeg hadde klipset opp på. uansett fire små baller med morteforet gikk ut på 7 metern hvor jeg også startet å fiske. Etter 3 minutter fikk jeg en liten mort på 7 metern og etter 10 minutter begynte brasmene å velve seg på andre siden. Jeg hadde vel tålmodighet til å drøye den enda 10 minutter før jeg plukket opp feederstanga med bombe, på med en mark låste den med en rød maggot og kittet ut i. Etterhvert begynte Arild også å få brasmer inn på foret og jeg holdt følge helt til det stod fem-fem, da begynte problemene…

Da jeg ikke har fisket med feederstenger så langt i år var det meste av kasteteknikk glemt, men uansett følte jeg at jeg hadde grei kontroll og ikke minst masse fisk på forplassen. Men regnet kom, det kom og det kom. Selvfølgelig tok jeg ikke på meg regnjakke, men en allværsjakke som ble piss bløt da det ikke bare var en liten skur som jeg trodde. Parasollen slo jeg heller ikke opp. Dermed begynte alt å gå galt… Mistet fisk, ødela krokfortommer pga at jeg prøvde å løfte fisk rett i handa uten å håve, foret på feil sted fordi foret var altfor bløtt og tungt osv osv. Tror veldig mye av dette hadde sammenheng med primært to ting jeg er veldig ute av trening og jeg frøs som et lite barn. Hadde tatt med meg et håndkle som jeg la over spraybaren som ramlet opp i keepnettet kroker som satt fast i håven osv osv. Det ville ingen ende ta, det var en periode jeg faktisk vurderte å gi opp. Men da kan man ikke vinne. etterhvert som krokfortommen ble pinlig kort byttet jeg til den andre feederstanga som ikke var klipset på riktig lengde, fylte feederen og kittet rett opp i et tre på andre siden. Kaoset var komplett, fingrene mine var valne og frosne og jeg fisket med et paternosteroppsett med 10-15 cm krokfortom. lenge siden jeg hadde bestemt meg for ikke å knyte noe mere da fingrene mine ikke ville fått det til.

For å gjøre en lang historie kort skjedde noe jeg aldri trudde skulle skje. Jeg hørte holstan gaula og jeg ble lykkelig, lykkelig over at det var over. Jeg endte på siste plass i min første klubbkonk i Acerina. Fordelen må være at det kun kan gå oppover fra nå av i hvertfall i klubbkonker. Uansett viste det seg at det var bra fiske på alle, Arild holstad visste jeg var foran meg, men ikke de andre. Uansett var det to på 10 meg og Rødland, Arild hadde ca 14 og Bergerødegård og Eskildsen hadde begge 19 hvor Eskildsen trakk det lengste strået. Kjipt for Bergerødegård som nesten vant.

Man lærer så utrolig mye mere under konkurranse enn treningsturer, så jeg trur treningsturer primært vil bli brukt til å teste nye ting og spesielle metoder da konkurranser er der hvor man virkelig kan lære noe og ikke minst sammenligne seg med de andre og få referanser på hvordan man har fisket.

Jeg følte forberedelsene var litt bedre, men ikke i forhold til regn. Det å ikke ta på seg en skikkelig regnjakke når det begynner å regne og å ikke ha et skikkelig parasollfeste på boksen er bare stupidity. Også denne konken fisket jeg nok litt feil taktisk i forhold til at jeg brukte for mye tid på 7 meteren, da det nok sto fisk på andre siden hele konkurransen. Rimelig sikker på at en dyktig feederfisker hadde fått 25-30 kilo på plassen min da jeg følte det var masse fisk der hele veien. Er også ganske sikker på at de andre også slet med temperaturen, vinden og regnet kort sagt krigen mot elementene. Eskildsen la som sagt inn årene 15 minutter før slutt så i dag ble jeg slått av bedre fiskere hele veien. Men jeg kommer sterkere tilbake. Gratulerer til pallen og et stort hurra til den nyslåtte klubbmester Arild Eskildsen godt fisket. Tipper han blir farlig i sin comebacksesong til året:

Arild Eskildsen midten som vant med noen gram over Geir Olav Bergeødegård til venstre. 1 og 2 hadde i overkant av 19 kilo. Arild holstad til høyre som frenetisk prøver å klå på løkæne til Eskildsen kom et stykke bak med 14 kilo pluss.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Konkurranser og festivaler og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s