Out of order…

Kommer et nytt innlegg grunnet komplikasjoner som har oppstått. Eller for å ta ting helt fra starten av; Etter å ha sjekket vaktlisten til frua og luftet de kommende konkurransene i Winter Leauge, var terminlisten frem til isfiskestevnene planlagt. Jeg kunne stille på alle utenom stevne nummer 3 i winter League og for å få litt erfaring med Harstadsjøen var også planen å stille på den siste Myracupen som også skulle være i dette vannet. 

Planleggingen hadde også kommet så lang at det i skrivende stund er en pakke på vei fra England. En duppserie fra fox for stille vann og små agn. Har ennå ikke dratt det så langt at jeg har valgt antenner som ikke har oppdrift,da jeg har lest at disse er utrolig vanskelige å få til å «sitte» riktig.  I pakken som er på vei i skrivende stund ligger det også noen solid elastics i lettere klasser da jeg hadde store planer for veldig lette elastics samt et breadpunchset. Planen var altså å fiske lett med Tapen og selvfølgelig passende toppknyttstenger hvis bettet skulle være bedre. Eventuelt hvis man skulle få fisk på kortere distanse.

Ikke minst å teste meite med levende fjærmygg var noe jeg virkelig gledet meg til. Testet ut double leam blandingen som det engelske landslaget har brukt med stor suksess. Dette er en blanding av Clay eller Damped Leam og Grey Leam som er aktivt og gir i kombinasjon med levende fjærmygg en forplass som er aktiv og levende i fire fem timers konkurranser. Fordelen med dette er at det blir utrolig liten matverdi på forplassen og dermed liten risk for at fisken blir mett og drar videre. Samtidig er fisken interessert i å stå på foret så lenge det er fjærmygg der hvis de har sansen for fjærmygg noe de ofte har visst det er kaldt. Noe av cluet er vel også at det er tilnærmet umulig å få tømt forplassen for fjærmygg da de har godt skjul i leiren. Leiren er forsåvidt et must når man forer med levende fjærmygg. Dette har sammenheng med at groundbait inneholder salter og sukker som dreper fjærmyggen. Jaja grei informasjon å ta med seg videre når jeg uansett en eller annen gang skal teste ut dette med fjærmygg mere. Har lært utrolig mye ved å google om forskjellige leiretyper, sandtyper osv. Konseptet med å bruke leire, jord, grus osv er det vel kanskje først og fremst belgiere og franskmenn som er de fremste ambassadørene for, men ser man på internasjonale resultater er det vel mye som tyder på at engelskmennene ikke ligger langt bak. Det mest ekstreme er vel kanskje for resepter som baserer seg på at man får ut i 10-15 kilo med leam for å fylle alle ujevnheter og sprekker i bunnformasjonen for deretter å introdusere separerte jokers som da har et medium å være i. Jeg vet altfor lite om dette og har altfor lite erfaring til å si noe om hverken det ene eller det andre vil fungere i Norge, men dette med Leam skal uansett testes ut mye fra min side. Om det har noe for seg eller ikke i Norge er vanskelig å si, men winterleague hadde vært en utmerket mulighet til å teste det ut.

Med leam og fjærmygg  følger det også med lette tackler med små kroker og krokfortommer. Dette var også planlagt og jeg hadde begynt å knyte både fortommer og tackler til Winterleague. Breadpunchset er også på vei og ankommer vel mest sannsynlig i morgen, da får jeg sikkert noe og pusle med siden den neste uken stort sett skal tilbringes på sofaen. jeg er blitt helt hektet på dette nå og det kommer nok til å bli mye prøving og feiling fremover. Jeg kommer nok til å satse alt på duppfiske fremover da man ikke kan lære seg alt på en gang og jeg ser på duppfiske i forskjellige former og varianter som det absolutt  mest utfordrene. For å si det slik feederfiske eller bunnmeite er absolutt utfordrene det og da jeg under SFK-Acerinas klubbkonk kapret en desidert sisteplass. Feederfiske var metoden alle brukte og her ble jeg utfisket av dyktige fiskere. Satt ved siden av Arild Holstad en kar jeg respekterer mye og må innrømme at jeg også innen denne fiskemetoden ligger altfor mange hakk bak foreløpig.

 Men jeg er klar for å teste og forske da jeg føler det er mye uutforsket innen det moderne meite i Norge og jeg ser ingen grunn til å ikke teste og prøve nye ting. Min åpenbare approach burde selvfølglig vært å lært meg det mest basice først da det er vanskelig å lære seg å sykle før man gå. Uansett kommer man over så mye spennende når man googler og finner interessante sider og forum at det er vanskelig å holde seg unna det nye og spennende man får et glimt av. Men samtidig skal jeg når isen går trene mye på basicen. Har bestemt meg for at treningsøkter vil bli mere isolerte i forhold til metoder da jeg ikke ønsker at fisketiden skal forsvinne i rigging og bytte av metoder, men heller lære meg en metode per trening. Selvom jeg kaller det trening betyr ikke dette at det ikke er lystbetont, men tenk deg at man kan sitte og fiske laue en ettermiddag og til og med synes det er gøy. Isolerte treningsøkter kan da være:
Matchfiske på kort og lang distanse, lauefiske, fiske etter småfisk (kke laue)på korte stenger 4-5 meter, Toppknyttfiske 8-9 meter, Slider(riktignok etter at matchfisket sitter betydelig bedre enn i dag), Sprettertforing og cupping. Dette er de metodene jeg føler jeg har mest å hente på å trene på også får man bare håpe at man får frigjort nok tid. Føler jeg har det meste av utstyret på plass dvs toppknyttstenger fra 2,5 og opp til 9 meter 13 m Tap, her trenger jeg noen match fem kit som jeg håper noen leverer i Norge snart. Mye store dyp i Norge, Bunnmeite lar jeg ligge selvom jeg beholder stengene og kanskje tar de frem igjen ved en senere anledning. Skal ha meg en lettere matchstang da jeg har en MK2 Gold Vally jeg kjøpte av Walle og trenger et letter alternativ. har her tittet på Drennan Floatmaster 13-15 fot en slags kombostang og et annet alternativ som jeg har googlet en del. Lengre toppknyttstenger enn 9 meter drøyer jeg også inntil videre.

Helt til sist må jeg si at jeg synes det er hyggelig at så mange følger bloggen min. En slik oppslutning hadde jeg aldri drømt om når jeg startet å skrive så for min del er dette i overkant allerede. Har også noen tanker og ideer om aktuelle temaer jeg gjerne kunne tenkt meg å tatt opp i bloggen min videre og ikke minst eksperimenter som egner seg godt for vinteren, så følg med…

Overskriften og hentydningene til at jeg hadde planer om vinterleague osv har den enkle forklaring at jeg i dag sitter med et ben høyt og i gips som gjør at resten av sesongen er spolert for min del. Er veldig lei meg for dette da fiskeiveren river i kroppen. Er ikke så viktig hvordan det har skjedd, men det kan sikkert bli en morsom historie på et eller annet nachspiel en gang. Tror også jeg kommer til å dra inn mitt kommende isfiske i denne bloggen. Startet en egen en i fjor, men hvorfor ikke ha alt på et sted.

Til neste gang tight lines og lykke til i Winter League dere som får deltatt.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Om meg. Bokmerk permalenken.

6 svar til Out of order…

 1. howard sier:

  Super artikkel Lars Erik,mye fine tanker der som jeg deler med deg, synd det ikke blir noe winterleague !! Hadde sett fram til å matche sammen med deg;) Men vi får ta det igjen til våren.. Får vel prøve å få til ei fast kule en gang i uka fra mars og utover,så skal det nok la seg gjøre å beherske en del nye teknikker 😉

  • alejandreuta sier:

   Ja til året må det bli en fast kule dag. Tror arbeidsuka også vil gå en del lettere hvis man vet man får fisket i hvertfall en gang snart…
   😉 Acerina skal bli harde på lagkonkene fremover ja…

 2. Finn E sier:

  Hepsan LEE !
  Bra innlegg dette, ja vi har ALLE mye å lære vdr fiske med joker og fjærmygg. Derfor er det vell på tide at vi åpner for dette på noen konkurranser. Joker og mygg er jo like dyrt som mark så det er jo ikke det økonomiske som bør være noe hinder.

  Ellers blir det jo spennende å se hvordan det blir fiskemessig på WL, jeg tro vi får jevne konkurranser men at småfisk vill avgjøre det. Spesielt når vi går inn i November.

  Ellers kan jeg nevne at jeg inntil den 7. okt har fått bra med karrus, suter og karpe i vårt MC. Så når disse varmtvannsfiskene biter skulle vell det være muligheter ??

  Vi prekas !

  • alejandreuta sier:

   Takker for det Finn Erik. Har veldig lyst til å prøve scraping etter jokers og fjærmygg da jeg har et par utløp som jeg tror det kan være mye i. Har også lest at dette kan være farlig og at man bør være to. (Sikkert en ide å bli kvitt gipsen først) Får man en bra fangst har man jo brått agn i lang tid. Ja er jo brått flere potensielle vann man kan ryke på karpe i etter hvert og det er jo kult. Blir spennende å se hvordan fisket blir i winterleague…

 3. André sier:

  Heisann. Morsomt med en side om konkurransefiske. Fisker ikke konkurranser lenger, men kan informere at breadpunch funker veldig bra i kaldt vann. Bruker det med stort hell etter agn ved ismeite. Hvem vet kanskje jeg blir inspirert nok til og begynne igjen en konkurranse eller tre etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s