19/09-2010 Bjørkelangkanalen-Seierherrens ord! Gp nr.9

Vi retter en stor takk til første mann som stiller opp i spalten Seierherrens ord. Han har fisket i mange år og har til og med fått et kallenavn etter hvordan det ofte går når han fisker: Vinneren ble som alle vet Jonny Bækken som fisker for klubben Romedal & Vallset med 3060 gram AKA Bagging Jonny.

Her ser man Bagging Jonny mottar gratulasjoner for en tidligere førsteplass i Horrmund på et GP-stevne Nerhagen og Borthen gratulerer. Fotograf er Gosia

Først må man benytte anledningen til å gratulere med seieren i Bjørkelangkanalen! Og ikke minst tusen takk for at du vil stille opp på dette som den første i rekken av forhåpentligvis mange i meitenorge. 

Hvilke tanker hadde du om hvordan fisket i Bjørkelangkanalen ville bli? 
 
– Hadde aldri fisket i Bjørkelangkanalen før,men hadde hørt at det var mye mort(ca.30g), endel laue,samt mulighet for bonus abbor og brasme. 

Hvordan så du på mulighetene dine etter trekningen og at du fikk en av de nederste plassen på hele strekningen da?

– Helt ærlig så tenkte jeg at dette kommer til å gå veien.

Riktig så du ble seierherre som førstereis! Men hvordan la du opp strategien når du ankom fiskeplassen Jonny?

– Lagde en finkornet forblanding for fiske på bunnen, denne inneholdt ca. 1/3del leem. Av mat i foret hadde jeg litt maggot og ca 20 oppklipte mark. I tillegg hadde jeg ei blanding med rent lauefor.
Rigget opp TAP med 2 topper for fiske på andre sida. En med 2g rund dupp for å drifte gjennom swimen med maggot. En med 3g flat dupp for å holde stille med mark. Rigget opp en 5m for å fiske på bunnen ved nærmeste bredd, skrått nedstrøms, med 2g rund dupp. Pluss lauestenger på 2,3 og 4m.

Kan du fortell om hvordan fisket utviklet seg i løpet av konkurransen i forhold til strategien din og hvilke endringer måtte du gjøre underveis, fikk du noen ovveraskelser under konkurransen?

Jeg foret 2 mandariner på hver av bunnfiskeplassene under grunnforinga. Kastet ut små baller jevnlig etter laua. Bestemte meg for å prøve 5m først og fikk 1 mort. Prøvde så TAP uten resultat. Etter ca. 15 min prøvde jeg 3m etter laua også det uten resultat. Prøvde igjen 5m uten hell, men da jeg etter ca. 30 min gikk ut på TAP, var 30g morten der. Fikk denne konstant, men prøvde laua innimellom (15-30 min intervaller)-uten å få noe. Karte ikke å stoppe laua hos meg, men nabopeggene dro bra. Morten ble bare mindre og mindre og med en time igjen av fiskinga fikk jeg bare 10 grammere. Bestemte meg da for å sette opp en 7m for å fiske laue nedstrøms på motsatt bredd (hadde sett noen sjeldne lauevak der). Fikk kanskje 10 lauer siste timen.
Foret 2 små baller på hver av bunnplassene etter ca. 1,5t og det samme med ca. 1t igjen av fiskinga. Kastet ut veldig små baller etter laue hele tida uten hell.

Riktig Jonny, har vanskelig for å tro at noen vil klandre deg for feil taktikk og utførelse av fisket. Men nærmeste konkurrent kom over 6 hekto bak deg noe som må sies å være ganske mye når det var lite bonusfisk, når skjønte du at du kom til å dra i land dette og hadde du oversikt over konkurrentene underveis?

– Var aldri sikker på seier,så ikke de andre grunnet sving på elva og busker.

Hvis du skal fortelle en ting du er mest fornøyd med og en ting du er mest misfornøyd med i forhold til ditt eget fiske under konkurransen hva vil det i så fall være?

– Mest positivt å få såvidt høy vekt med småmort. Mest negativt å ikke klare å stoppe laua (måtte sitte 2m over vannet grunnet bratt bredd og dermed lagde jeg kontrast mot himmelen)-mulig dette som skremte fisken.

Nå er det jo mange som mener at store deler av konkurransestrekningen var mer eller mindre forlatt av fisk grunnet raskttemperatur fall. Kanskje spesielt siden testfisket hadde gitt så gode resultater kort tid i forveien. Hvilke tanker har du om konkurransestrekningen på et annet tidspunkt av året hvor det kanskje er mere fisk også lenger opp i kanalen?  Og avslutningsvis kan du få lov til å gi Bjørkelangkanalen et terningkast som konkurransearena?

– Vil gi terningkast 4 på strekka, hvis startfiskere sitter på de 2 øverste og 2 nederste plassene.

Det var det, tusen takk for intervjuet og hvis du har noen ord å si om denne konkurransen helt til slutt så er ordet ditt?

– Ikke om konkurransen, men  jeg vil takke for initiativet for å dele erfaringer på bloggen din Lars Erik 🙂  Dette vil utvikle norsk meite på en positiv måte.

Med disse ordene var mailintervjuet med Jonny over for denne gang og mest sannsynlig satt han seg nok rett ned for å knyte tackler og å spekulere i hvordan han kunne forbedre sitt fiske ytterligere. Det er heller ikke umulig at vi snart ser Bagging Jonny igjen her på Endpeg snart igjen, time will show???

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Seierherrens ord og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til 19/09-2010 Bjørkelangkanalen-Seierherrens ord! Gp nr.9

  1. Howard sier:

    Utrolig artig å se hva andre tenker og gjør under konkurranse,dette var en meget bra begynnelse på seierherrens ord.Håper alle er med å stiller opp på dette allerede på winterleague i år 😉
    Flott at du gidder å drive med dette Lars Erik, fortsett sånn det kommer til å bli meget bra når alle vinnere etterhvert skriver om sine tanker om og rundt en konkurranse.

  2. Niklas sier:

    Bare å sende mail til Finn Erik. Han vant myracup nr.11 idag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s